miercuri, 5 mai 2010

ESEU DESPRE CAPRA VECINULUI, de Patricia Brojbeanu


Judeca si vei fi judecat


Aproximativ 99,9 din populatia lumii,cu precadere in Romania,tara tuturor "posibilitatilor",unde invidia te asteapta la colt iar rautatea ti se furiseaza prin casa,isi pierde timpul barfind:ce-a mai facut ala,ce-a mai facut celalat.Ei bine toti mor de ce-au mai facut capra vecinului,daca ma intelegeti.

Ajung sa cred ca se bucura parctic de neputinta celuilalt,il judeca fara sa i permita dreptul la replica pentru ca ce! Nu-i asa normal? sa ne batem joc de altii si sa cautam cu orice ocazie sa le punem bete in roate!??? de ce sa vedem noi barna din ochiul nostru,cand puteam vedea mai bine paiul din ochiul altuila,ca doar na!suntem romani,sau ma insel?

Nu-i mai placut sa-l invinuim pe cel de langa noi,decat sa avem curajul sa ne recunostem fapta si sa ne asumam responsabilitatea faptelor nostre?
De ce sa fie el primul,ia stai sa nascocesc eu ceva,sau sa spun ceva rusinos din trecutul sau ca sa-l dau jos,pai de ce el sa fie acolo si eu mai pre jos?Ha?

Eeee,pai de si-a luat veciunu masina aia ?Sigur invarte el o afacere ,cine stie ce conturi are la banca,eiii da si-a luat si motocicleta,eii fir-ar el sa fie de nororcos!
De ce sa nu se duca tanti Leana,la tanti Vasilica si sa se mai jure si sa se mai scuipe putin ,ca ce-aaaa spus ea de vecinu,zau,ca-i adevarat!!!

De ce sa nu ne pierdem noi timpul barfind,judecand,nascocind?ce ne trebuie noua bunatate,respect,credinta in Dumnezeu(care-i ce-i drept de mult pierduta,chiar si de cele care se mai duc pe la biserica,pentru ca sa recunostem!pana si acolo este barfa!)?
Lasa ca-i mai bine sa ne vedem de capra altuia,de paiul din ochiul altuia,lasa,e mai bine sa ne uram,e mai bine! ce atata munca,stres,nu?E mai bine ca tanti Leana si ca tanti Vasilica!

Un comentariu:

  1. Hei, hei, colegaaa!
    Şi mie îmi place eseul tău. La cât mai multe! :*
    Felicitări maxime! :))

    RăspundețiȘtergere